17 Eylül 2019 Salı

YALOVA ADLİYESİNE NASIL GİDERİM ?

Öncelikle belirtmek gerekir ki Yalova Adliyesi, Çiftlikköy İlçesinin girişinde, Devlet Hastanesinin ilerisinde bulunmakta olup, Yalova merkeze 7-8 km uzaklıktadır.


YALOVA’YA FERİBOTLA GELİRSENİZ
  1. Taksi ile gidebilirsiniz. Trafiğe bağlı olarak 10-20 dakika sürecektir. (Ortalama 25 TL) 
  2. Dolmuş ile gidebilirsiniz. Dolmuşlar İDO’nun hemen yakınından kalkmaktadır. Sık aralıklarla geçmektedirler. Yine trafiğe bağlı olarak 20-30 dakika sürecektir. 
  3.  Deniz kenarından yürüyerek gitmek istiyorsanız, etrafınızdaki herhangi birilerine adliyeye giden araştırma sahili yolunu sorabilirsiniz. Eşsiz deniz manzarasıyla asırlık çınar ağaçlarının gölgesinde adliyeye yürüyerek yaklaşık 30 dakikada adliyeye gidebilirsiniz. Ayrıca yol üzerinde sizi ‘’Yürüyen Köşk’’ sürprizi bekliyor olacak. Vaktiniz varsa görmenizi tavsiye ederim. 
  4. Deniz kenarından gitmek istiyorum ama yürümek istemiyorum diyorsanız, belediyenin şarjlı yolcu taşıma servislerine de binebilirsiniz. Ancak bunun için biraz beklemeniz gerekebilir.

     YALOVA’YA OTOBÜSLE GELİRSENİZ 
  1. Çevre illerden geliyorsanız (Bursa/İzmit vb.) İDO’nun yakınındaki Otogarda yolcu indiriyorlar.  Bu durumda yukarıdaki adımlardan birini izleyerek adliyeye geçebilirsiniz.
  2.  Uzak illerden geliyorsanız (Ankara/İzmir/Antalya vb.) çevre yolundaki büyük otogarda yolcu indiriyorlar.  Bu durumda; taksi ile büyük otogardan adliyeye trafiğe bağlı olarak 15-25 dakikada gidebilirsiniz. (Ortalama 30 TL) 
  3. Dolmuş ile de gidebilirsiniz. Ancak dolmuşlar İDO’nun yakınına kadar gitmektedirler. Eğer bu yolu kullanırsanız İDO’nun yakınında inince yine yukarıdaki adımlardan birini izleyebilirsiniz.

NOT: YALOVA’YA UÇAKLA DA GELEBİLİRSİNİZ
  1. Uzak şehirlerden Yalova’ya gelecekseniz eğer, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanına bilet alabilirsiniz. Havalimanına indiğinizde;  Pendik servislerine binebilirsiniz.  Pendik’ten kalkan İDO Feribot aracılığıyla Yalova’ya gelebilirsiniz. 
  2. Sabiha Gökçen’de İstanbul Konfor’un Yalova’ya gelen servislerine binebilirsiniz. Ancak bu servislerin biraz aktarma/gecikme gibi durumları olabiliyor. 
  3. Uçakla geldiğinizde iki durumda da Yalova’da varacağınız yer İDO feribot iskelesi olacaktır. Dolayısıyla yine yukarıdaki adımları (feribot kısmı) izleyerek adliyeye varabilirsiniz.
 
Bu bilgi notu, Malatya Barosu Avukatlarından Samet ÖRGÜ tarafından hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz. (baro levhasındaki bilgilerine link veremediğimiz için kopyala yapıştır yaptık)  

 
 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder