18 Eylül 2019 Çarşamba

MALATYA ADLİYESİNE NASIL GİDERİM?

Merhaba, öncelikle Malatya'ya gelirseniz, şehir ile ilgili aklınıza yakılan konularda bana ulaşabilirsiniz (0 531 890 31 93 veya av.beyzacoskun@gmail.com), yardımcı olmaya çalışırım. Malatya'da iki adliye, ve bunların dışında bir icra müdürlüğü var.  Ancak, üçü de birbirine olağanüstü yakın endişe etmeyin.O yüzden tek tarif yapacağım. Bu arada adliye şehir merkezine de gayet yakın.

MALATYA'YA UÇAK İLE GELİRSENİZ 
Uçak ile geldiyseniz; havaalanı yaklaşık 20 km, taksi ile 70-80 civari tutacağını düşünüyorum. Ayrica dolmuş taksiler var havaalanında ve 20TL ' ye istediğiniz yere götürüyor. Bu tercih edilebilir bence. Ancak havaalanından havaş veya toplu taşıma ile nasıl gidilir bilmiyorum. 
MALATYA'YA OTOBÜS İLE GELİRSENİZ 

Otobüs ile geldiyseniz; Maşti'de otobüsten inince üst geçitten karşıya geçin, otobüs durağında bekleyin ne gelirse binin hepsi gider :))  Trambüs olursa daha iyi, adliye durağı var, en yakın trambüs indirir. Ancak diğer otobüslerle veya dolmuşlarla da merkez durağında inerseniz 800 metre (10 dk) civarı yürürsünüz. Kısacası, 10 dk  yürümemek sizin için çoksa trambüsü bekleyin ki o da sık sık gelir. 

Adliye çevreyolunun altında. İcra müdürlüğü 20 metre kadar çaprazında, bir de yepyeni adliyemiz var dıştan görünce adliye olduğu anlaşılmıyor panik olmayın :)), aile mahkemeleri hariç hukuk mahkemeleri Matim İş Merkezi'nin içinde evet iş merkezinin içinde, ilk katlar nufus müdürlüğü 5,6,7. katlar adliye olarak hizmet veriyor. Burası da asıl adliyeye 200 metre kadar. Araçla geldiyseniz hukuk mahkemeleri için (aile hariç) navigasyona Matim İş Merkezi yazabilirsiniz. 
MALATYA'DA KONAKLAMA

Konaklama için bütçenize göre, Malatyapark Otel (eski Hilton), Pırlanta Otel, Anatolia Otel ve Öğretmenevini tercih edebilirsiniz. Bu seçeneklerin en uzağı Malatyapark otel olup, o da 2 km filandır. Diğerlerinin hepsi merkeze ve adliyelere daha yakın. Anatolia ve Pırlanta otel adliyeye yürüme mesafesinde.Yine bu konaklama yerleri şehir merkezine de gayet yakın. 

Bu bilgi notu, Malatya Barosu Avukatlarından Beyza COŞKUN  tarafından hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz. (baro levhasındaki bilgilerine link veremediğimiz için kopyala yapıştır yaptık) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder