16 Eylül 2019 Pazartesi

GAZİANTEP ADLİYESİNE NASIL GİDERİM?


Gaziantep Adliyesi, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi (idare ve vergi mahkemeleri de), Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi ve Gaziantep Cezaevi birbirine çok yakın olduğu için aşağıdaki toplu taşıma önerileri tüm bu birimler için geçerlidir. https://goo.gl/maps/HPjF4185XZb4tL3q6 linkini tıklayarak kontrol edebilirsiniz.

GAZİANTEP'E OTOBÜSLE GELİRSENİZ


  1. Taksi ile ortalama 35 TL gibi bir ücretle adliyeye gidebilirsiniz.
  2.  Otobüsle gidildiği takdirde otogar çıkış kapısının yakınında bulunan küçük bir bayiden  12 TL civarında olduğunu tahmin ettiğim 3 basımlık kart alarak üzerinde Adliye yazan küçük otobüslere binebilirsiniz. Çok sık aralıklarla geçmeyebilir.  Yaklaşık 45 dk içinde adliyede olabilirsiniz. Belediye otobüslerini kullanmanızı ise tavsiye etmem, biraz daha fazla zaman kaybedersiniz. 
GAZİANTEP'E UÇAKLA GELİRSENİZ


  1. Taksi ile ortalama 80 TL gibi bir ücretle adliyeye gidebilirsiniz.
  2. Havaş otobüsleri  ile: ücreti  13 TL olan Havaş otobüsleri farklı güzergahlara gitmekte.
  3. Öncelikle, Gaziantep Üniversitesi’ne giden Havaş aracına binip Üniversite durağında inerek Üniversite çıkış kapısındaki bayiden 3 basımlık kart alabilirsiniz. Yürüyerek 2 dakika mesafedeki  Üniversite Tramvay Durağı’na giderek ardından adliye yönüne giden tramvaya binerek en son durak olan adliye tramvay durağında inebilirsiniz.  Tramvay durağına geldikten sonra 5 dk yürüme mesafesinde adliye bulunmaktadır.  Bu alternatifi seçmeniz halinde  en iyi ihtimalle 1 buçuk saate adliyede olabilirsiniz. Yine Havaş aracıyla Üniversite durağına geldikten sonra burada inip taksiye binmeniz halinde 30 TL gibi bir ücretle adliyeye gidebilirsiniz. Bu ihtimalde 1 saat içinde adliyeye gitmeniz mümkün.
  4. Gazi Muhtar Paşa’ya giden havaş aracını kullanarak Gazi Muhtar Paşa durağında inildiği takdirde; taksiye binerseniz 20 İla 25 TL gibi bir ücretle adliyeye gidebilirsiniz.  Bu ihtimalde 1 saat içinde adliyede olmanız mümkün. Yakınlarda tramvay durağı mevcut ancak 3 basımlık kart satan bayi olup olmadığı konusunda emin değilim. 
Bu bilgi notu, Gaziantep Barosu Avukatlarından Zeynep ATANIR tarafından hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz. (baro levhasındaki bilgilerine link veremediğimiz için kopyala yapıştır yaptık)  




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder