16 Eylül 2019 Pazartesi

BAKIRKÖY (İSTANBUL) ADLİYESİNE NASIL GİDERİM?

》Esenler Otogardan

Bakırköy Adliyesi'ne gelmek için, ilgililer otogarın tam ortasında girişi bulunan metro (altında) durağına gelerek, Aksaray Havalimanı hattında çalışan (havaalanı yönüne giden) metroya binmeli ve Bakırköy İncirli durağında inmeliler (max.20 dk). Bakırköy- İncirli Durağı'ndan çıkışta sol yöne 300 metre yürünmesi halinde Bakırköy Adliyesi'ne ulaşılacaktır.

》Yeni Havalanı'ndan

Havaalanının altında Havaist firmasının Bakırköy hattı otobüslerine binip, İncirli durağında inmeleri kafi. Bakırköy- İncirli Durağı'ndan çıkışta sol yöne 300 metre yürünmesi halinde Bakırköy Adliyesi'ne ulaşılacaktır. Taksi için mesafe  fazla olduğundan oldukça maliyetli bir seçenek olacağı ve trafikle yaklaşık 40 dk süreceği hesap edilmeli. (Otobüse İstanbul Kartla 25 TL basılmaktadır ve nakit alımı yoktur. Kartla ilgili detaylar aşağıdaki notta belirtilmiştir.)

》SAW'dan

En kestirme yol, ilgililerin çıkış kapısının karşısındaki alanda bulunan ve metrobüse giden herhangi bir otobüse binmeleri, metrobüs hattına gelince, Beylikdüzü yönüne giden metrobüse binerek, Bakırköy İncirli durağında inmeleridir. Yaklaşık 40 dk lık mesafesi vardır. Bakırköy- İncirli Durağı'ndan çıkışta sol yöne 300 metre yürünmesi halinde Bakırköy Adliyesi'ne ulaşılacaktır. (Metrobüs, köprü üzerinde diğer araçlarla aynı yolu kullandığı için trafik halinde sürenin uzama ihtimali göze alınmalıdır.)

Not:
Tüm bu ulaşım seçenekleri için İstanbul Kart alınması iyi olacaktır. (Boş kart bedeli 10TL'dir) Kart  olmaması halinde kart satış büfeleri olduğu gibi, kart dolum makinalarından da kullan/ at kartlar tedarik edilebilecektir.)


ANKARA VE ESKİŞEHİRDEN GELENLER İÇİN NOT 

Hızlı tren yani YHT artık Bakırköy'e kadar gitmekte. Bakırköy durağında indikten sonra Şükran Çiftliği Sokak üzerinden taksiyle, yahut 3-4 dakika yürüme mesafedeki Bakırköy meydananından dolmuşla 5-10 dakika içerisinde Bakırköy Adliyesine ulaşmak olanaklı.

Bu bilgi notu İstanbul Barosu  Stajyer Avukatlarından Bengi BUTLAN tarafından hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz.

YJT ile ilgili ekleme ise Ankara Barosu avukatlarından  Onur Can KESKİN tarafından yapılmıştır.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder