16 Eylül 2019 Pazartesi

EŞKİŞEHİR ADLİYELERİNE NASIL GİDERİM?

ESKİŞEHİR MERKEZ ADLİYELERİNE ULAŞIM

Öncelikle Eskişehir’e gelmeden önce bilmeniz gereken şey; Eskişehir’in merkezinde Eskişehir Adalet Sarayı ve ek binadan oluşan iki adet adliye binasının olduğudur. Ana bina olan adalet sarayında sulh hukuk ve kadastro mahkemeleri haricinde hukuk mahkemeleri ile ceza mahkemeleri yer almaktadır. Ek binada ise sulh hukuk, kadastro, idare ve vergi mahkemeleri yer almaktadır. 

Bu kısa önbilgiden sonra adliyelere ulaşım noktasında Eskişehir’e geliş durumunuza göre ulaşımınız değişecektir.

ESKİŞEHİRE OTOBÜS İLE GELİRSENİZ;

Eskişehir’e otobüs ile gelmeniz halinde otogarın hemen çıkışında tramvayla karşı karşıya geleceksiniz. Tramvay için tek kullanımlık biletler mevcut. Bu biletleri tanesi 3,50-TLden otogarın çıkışındaki büfeden alabilirsiniz. Alacağınız bilet ile tramvaya binip adliyeye gitmek için Gökmeydan durağında inmeniz gerekiyor. İneceğiniz durakta tam karşınızda Eskişehir Adalet Sarayı’nı görecekseniz. Eğer sulh hukuk, kadastro, idare ve vergi mahkemelerinin olduğu ek binaya gitmek istiyorsanız tramvayla devam edip Belediye durağında inmeniz gerekiyor. Belediye durağında indikten sonra 2 dakika yürüme mesafesiyle ek binaya gidebilirsiniz. 

Yine otobüsle geldiğinizde Eskişehir Adalet Sarayı’na gitmek için taksiye binmeniz halinde 10 dakikalık bir mesafe neticesinde yaklaşık olarak 15,00-TL ücret karşılığında adliyeye ulaşabilirsiniz. Ek binaya ulaşım ise yaklaşık 25,00-TL gibi bir ücrete denk gelecektir. 

ESKİŞEHİRE TREN İLE GELMENİZ HALİNDE

Eskişehir’e tren ile gelmeniz halinde Eskişehir Adalet Sarayı’na ulaşım için kullanabileceğiniz toplu taşıma aracı yaklaşık 300 metre mesafede bulunan tramvaydır. Tramvaya yürüdüğünüz esnada yol üzerinde bulunan büfelerden tek kullanımlık tramvay biletini 3,50-TL ücret karşılığında temin edebilirsiniz. Tramvay durağına geldiğinizde Otogar yönüne doğru giden tramvaylardan birine binmeniz gerekiyor. Eskişehir Adalet Sarayı’na gitmek için Gökmeydan durağında, ek binaya gitmek için Belediye durağında inmeniz gerekiyor. Gökmeydan durağında indiğinizde tam karşınızda adliyeyi göreceksiniz. Belediye durağında indiğinizde ise yaklaşık 2 dakikalık yürüme mesafesindeki ek binaya ulaşabilirsiniz.  

Yine trenle geldiğinizde Eskişehir Adalet Sarayı’na gitmek için taksiye binmeniz halinde 15 dakikalık bir mesafe neticesinde yaklaşık olarak 25,00-TL ücret karşılığında adliyeye ulaşabilirsiniz. Ek binaya taksi ile ulaşım ise yaklaşık 15,00-TL gibi bir ücrete denk gelecektir.

Bu bilgi notu Eskişehir Barosu Avukatlarından Görkem ŞENER tarafından hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz. (baro levhasındaki bilgilerine link veremediğimiz için fotoğrafını eklemeyi uygun gördük)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder