3 Kasım 2019 Pazar

MARDİN ADLİYESİNE NASIL GİDERİM?

Nurullah Öner MARDİN
Eğer Mardin’e Uçak ile gelirseniz, havaalanından taksiyle Mardin Adliyesine varmanız 20-25 dakika sürer ve yaklaşık 50TL’nize mal olur😀 Eğerki “ yok ben halkımın arasında tıkış tıkış bir şehiriçi aracı ile 4TL’ye yolculuk yapıcağım derseniz 😀” h
avaalanının hemen çıkış kapısının önünden açık mavi renkli otobüslere binip yaklaşık 40 dakikada adliyenin önünde inebilirsiniz.
Mardin’e otobüsle gelirseniz tüm otobüsler adliyenin önünden geçer🤗 sizi adliyenin önünde indirirler...
Yemek için 2 seçeneğiniz var: Fazla zamanınız yoksa adliyenin hemen arkasında gayet güzel ve bolca yöresel yemek yapan lokantalar mevcut.
İkincisi; zamanınız varsa ve Mezopotamya ovasının manzarası eşliğinde yemek isterseniz şehiriçi arabalarına (maslesef genelde ayaküstü yolculuk yapılır😀)binip 15-20 dakikada eski(yukarı) Mardin’de Savurkapıda güzel bir manzaraya karşı yemek yiyebilirsiniz.
Konaklama açısından Mardin’de seçenekler mevcut. Yukarı Mardin de dediğimiz eski Mardin’de birçok butik otel mevcut aynı zamanda Kervansaray ve Kaya Ninova gibi lüx oteller mevcut. Yenişehir ( aşağı Mardin) de birkaç tane lüx otel var. ama son yıllarda otellerin doluluk oranları yüksek olduğu için önceden rezervasyon yapmanızda fayda var.
Gezilecek yer olarak ; Yukarı(eski) Mardin e çıkıp kendinizi tarihi doku karşısında özgür bırakırsanız inanın her sokak ayrı bir güzellik. Biraz farklı noktalarda olması sebebiyle Kasımiye Medresesi ve Deyrul Zaferan Klisesine de muhakkak (taxsi ile) gitmenizi tavsiye ederim.
Mardin’e gelecek-gelen arkadaşlar bir sorunla karşılaşırlarsa da bize haber verebilirler ve biz arkadaşlara elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Sizleri Mardin’de görmekten, ağırlamaktan mutluluk duyacağız🙏

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder