3 Kasım 2019 Pazar

İZMİR ADLİYELERİNE NASIL GİDERİM?

Gülsüm Aran İZMİRE OTOBÜS İLE GELMENİZ HALİNDE;

İzmir’in merkezinde iki tane merkez adliye var. Bayraklı Adliyesi ve Karşıyaka Adliyesi. Bayraklı Adliyesi 2 parça halindedir. Asliye Ticaret Mahkemeleri, İş Mahkemeleri, Sulh Hukuk Mahkemeleri, Tüketici Mahkemeleri, İzmir Bölge Adliye Mahkemesi, Bölge İdare Mahkemesi ek bina niteliğindedir. Bunlar dışındaki mahkemeler ana binadadır.
İzmire otobüs ile gelmeniz halinde otogarın içinden Karşıyaka-Yeni Garaj minübüsleri kalkmaktadır. Bu araç sırayla hem Bayraklı ek binadan hem ana binadan hem de Karşıyaka Adliyesinden geçmektedir. Karşıyaka Adliyesi son duraktadır. ( Karşıyaka adliyesinin icra daireleri, İş Mahkemeleri ek binadadır ve ek bina Karşıyaka Çarşı içersindedir. Minübüsten son durakta indikten sonra 5 dakika yürüme mesafesindedir. ) Hangisine gitmek isterseniz şoföre söylemeniz halinde Karşıyaka ek bina hariç 2 dakika yürüme mesafesinde bırakacaktır. Minübüsleri ücreti 4,00-TL’dir.

Yine otobüsle geldiğinizde Bayraklı Adliyelerine gitmek için taksiye binmeniz halinde 20 dakikalık bir mesafe neticesinde yaklaşık olarak 40,00-TL ücret karşılığında ulaşabilirsiniz. Karşıyaka mahkemelerine taksi ile ulaşım ise 30 dakikalık bir mesafede yaklaşık 75,00-TL gibi bir ücrete denk gelecektir.

İZMİRE TREN İLE GELMENİZ HALİNDE;

İzmir’e tren ile gelmeniz halinde adliyeye ulaşım için kullanabileceğiniz toplu taşıma metrodur. Trenden Basmanede inmeniz gerekmektedir. Basmane tren durağının içinden metro da geçmektedir. Metroyu kullanmak 3 kullanımlık İzmirim Kart almanız gerekmektedir. (Ücreti 10,00-TL civarındadır.) Metroya geldiğinizde EVKA-3 yönüne binmeniz gerekmektedir. 3 durak sonra Stadyum Metro durağında inmeniz gerekmektedir. Bayraklı Ek bina stadyum metro karşısında 2 dakika yürüme mesafesindedir. Ana binaya gitmek için ise; Stadyum metro çıkışındaki otobüs durağından Baro aracına binebileceğiniz gibi, otobüs ya da minübüslere de binebilirsiniz. 5 dakika sonra Bayraklı merkez adliyede inebileceksiniz.

Karşıyaka Adliyesine gitmek için ise; Yine metroya binmeniz gerekmekte. EVKA-3 yönüne binip Halkapınar Metro durağında inip İzbana binmelisiniz (İzban metronun farklı bir türüdür.) Buradan aktarma yapıp Aliağa yönüne binip Karşıyaka durağında inmelisiniz. Buradan 2 dakika yürümeniz halinde Karşıyaka ana binaya ulaşacaksınız. Çarşı’nın içindeki ek binaya ulaşmak için 5 dakika civarında yürümelisiniz.

Yine trenle geldiğinizde Bayraklı Adliyelerine gitmek için taksiye binmeniz halinde 15 dakikalık bir mesafe neticesinde yaklaşık olarak 30,00-TL ücret karşılığında ulaşabilirsiniz. Karşıyaka mahkemelerine taksi ile ulaşım ise 20 dakikalık bir mesafede yaklaşık 45,00-TL gibi bir ücrete denk gelecektir.

İZMİRE UÇAK İLE GELMENİZ HALİNDE;

İzmir’e uçak ile gelmeniz halinde adliyeye ulaşım için kullanabileceğiniz toplu taşıma İZBAN’dır. Adnan Menderes Havalimanının içinden izban durağı geçmektedir. Bu duraktan Aliağa yönüne binmeniz gerekmektedir. Aliağa yönüne binip Salhane durağında inerek Bayraklı Ana binaya, Karşıyaka durağında inip Karşıyaka adliyesine ulaşmanız mümkün. Bayraklı ek binaya gitmek istemeniz halinde yine Aliağa yönüne binip,Halkapınar durağında inip Metroya aktarma yapmalısınız. Metroda EVKA-3 yönüne binip Stadyum durağında inmeniz halinde Bayraklı ek bina 2 dakika yürüme mesafenizde kalacaktır.

Yine uçakla geldiğinizde Bayraklı Adliyelerine gitmek için taksiye binmeniz halinde 35 dakikalık bir mesafe neticesinde yaklaşık olarak 85,00-TL ücret karşılığında ulaşabilirsiniz. Karşıyaka mahkemelerine taksi ile ulaşım ise 40 dakikalık bir mesafede yaklaşık 100,00-TL gibi bir ücrete denk gelecektir.


Özden Gin İZMİR...

Havalimanından İzban ile salhane istasyonunda inerek Adliye Ana Binaya ulaşabilirsiniz.


Havalimanından BAM’ a gitmek için yine İzban/Halkapınar aktarmada metroya geçerek Stadyum durağında inerek BAM’ a ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder