3 Kasım 2019 Pazar

BURSA ADLİYELERİNE NASIL GİDERİM?

BURSA’YA OTOBÜS İLE GELİRSENİZ:

Bursa’ya otobüs ile gelmeniz halinde otogarın hemen çıkışında şehir içi otobüslerle karşı karşıya geleceksiniz. Otobüs için tek kullanımlık biletler mevcut. Biletlerin tanesi 5,00-TL. Alacağınız bilet ile otobüse binip adliyeye gitmek için 38 numaralı otobüse binip Adliye Sarayı durağında inmeniz gerekiyor. İneceğiniz durakta tam karşınızda ağır ceza ve asliye ceza mahkemeleri ile savcılık birimlerinin bulunduğu Bursa Adalet Saray’ını görecekseniz. Karşı caddede de icra dairelerinin bulunduğu bina yer alıyor. Diğer tüm mahkemelere ve Bölge Adliye Mahkemesi’ne (yeni BAM binası) gitmek istiyorsanız otogardan 91 numaralı otobüse binip Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi durağında inmeniz gerekiyor. Durakta indikten sonra 5 dakika yürüme mesafesiyle adliyeye gidebilirsiniz. 

Yine otobüsle geldiğinizde hukuk ve ceza mahkemeleri ile icra dairelerinin bulunduğu adliyeye gitmek için taksiye binmeniz halinde 15 dakikalık bir mesafe ile yaklaşık olarak 40,00-TL ücret karşılığında adliyeye ulaşabilirsiniz. Diğer tüm mahkemelerin bulunduğu BAM binasına taksi ile ulaşım ise yaklaşık 25,00-TL gibi bir ücrete denk gelecektir.

Yakında terminalden şehir içine gitmek üzere hizmete girecek olan tramvay ile bu ulaşım şekli değişecek, o konuda da ayrıca güncelleme yapacağız.

Bu bilgi notu, Bursa Barosu Avukatlarından Ahsen OKUMUŞ tarafından hazırlanmıştır. Kendisine teşekkür ederiz. (baro levhasındaki bilgilerine link veremediğimiz için kopyala yapıştır yaptık) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder